Model Info

Best Boy Models


Veiligheid voor alles.
Op al de foto's die van een model worden gemaakt, zijn zowel het portretrecht als de auteurswet van toepassing. Deze regelen de rechten en plichten van model en fotograaf. Zeker voor minderjarige modellen geldt de stelregel dat er in principe een ouder aanwezig is op de fotoshoot. Bij de shoot is dan ook uitsluitend diegene aanwezig die het model eventueel zelf vraagt, dus geen vreemde pottenkijkers of grote crew die jou zenuwachtig kunnen maken. Verder kan een nieuw model vooraf desgewenst in contact gebracht worden met (de ouders van) een bestaand model om dingen te checken.
Waarom Best Boy Models
Er zijn talloze meisjes en vrouwen die als model aan de slag willen, maar jongens en mannen denken daar meestal niet aan terwijl ook zij nodig zijn. Denk aan print en online reclame voor kleding zoals Malelions, Jack & Jones tot Wehkamp, maar ook als figurant bij TV of in de Kunst. Wij richten ons daarom op het zoeken naar, en casten van, de beste nieuwe mannelijke modellen uit Nederland en België.
Leeftijd
Net als bij Boy Band, betekent Boy Model niet dat je noodzakelijk een jonge jongen moet zijn. Het is gewoon een uitdrukking die gebruikt wordt voor mannelijke modellen tot de leeftijd van ongeveer 35 jaar. Je kan dus 8 jaar oud zijn als boy model, maar ook 28. Een andere term is "Male Model". Wij hanteren 15 tot 35 jaar omdat daar nu eenmaal de meeste vraag naar is.
Moet je knap en gespierd zijn om model te zijn
Of iemand knap is, is altijd een kwestie van smaak. Voor vrijwel alle opdrachtgevers telt dat je een bepaalde uitstraling moet hebben. Daarnaast moeten mannelijke modellen in deze leeftijdsgroep inderdaad een goed verzorgd slank lichaam hebben, maar een sixpack is zeker niet altijd nodig (al is het wel cool om te hebben natuurlijk).
Welke kledingmaten moet een model hebben
Dat is heel erg afhankelijk van welk soort foto er nodig is. Bij High Fashion die ook op de Catwalk / Runway lopen is dit anders dan bij casual wear. De ideale kledingmaten voor deze groep liggen tussen 48/52 (EUR) met een minimale lengte van 1,80 meter tot 1,90 meter. Deze maten worden aangehouden omdat je anders niet in de kleding past. Bij TV-reclame als figurant in een televisieserie of in de kunst gelden eigenlijk geen vaste regels en is het maar net waar de opdrachtgever naar op zoek is, lang, klein, mollig, verzin maar.
Ik heb geen ervaring
Dat een nieuw model geen ervaring heeft, is geen probleem. Dat wordt immers ook niet van je verwacht. Je krijgt goede begeleiding tijdens jouw test shoot waar we eerst maar eens kijken of je het leuk vindt om te doen (je mag altijd alles weer wissen). En natuurlijk willen wij eens zien wat jij zoal kan. Hou er rekening mee dat er van modellen wel een goed en stabiel karakter verwacht wordt, en dat je een beetje lef hebt om bijvoorbeeld uiteindelijk ook shirtless te shooten of in boxer shorts / swim wear voor een reclame-opdracht.
Wat verdient een model
Dat is natuurlijk erg uiteenlopend en afhankelijk van de opdracht. Sommige (internationale) High Fashion modellen verdienen een paar duizend per maand, maar een redelijker aanname is dat je een paar honderd euro per maand kunt verdienen als reclamemodel, figurant of als kunstmodel (Modellen bij de kunstfotografie van Karl verdienen bijvoorbeeld minimaal € 50,-- voor een shoot)
Hoe reageren mijn vrienden
Vaak zijn nieuwe mannelijke modellen in eerste instantie een beetje huiverig voor de reactie van hun vrienden, bang dat die het raar vinden dat je model bent. Onze ervaring leert dat die vrienden het toch eigenlijk wel cool vinden. Zeker als ze horen dat je er aardig geld mee verdient.
Aanmelden?
Stuur dan een mail naar: casting[at]bestboymodels.nl
Vermeld daarin
- je naam + geboortedatum
- woonplaats
- telefoonnummer
- een of meer foto's
We laten dan zo snel mogelijk weten of we iets voor je kunnen doen.
(LET OP: zonder telefoonnummer wordt je aanmelding gelijk afgewezen omdat we geen fakers willen. En ben je 18- dan kan het alleen met toestemming van je ouders).

Indien je persoonlijk een kaartje hebt gekregen, dan kun je direct bellen / appen voor een betaalde shoot met +31. 6. 511 022 88