Over ons

Best Boy Models


"Karl was de eerste fotograaf bij wie ik voor de lens kwam. Heel fijn samengewerkt en enorm veel geleerd"
~Brent Albers

"Ik kwam zonder enige ervaring bij Karl terecht en heb sindsdien veel superleuke shoots gedaan"
~Alexander Visser

"Bij Karl Hammer m'n eerste professionele fotoshoot gehad waarbij ik goed werd begeleid en waarbij ik ook veel heb geleerd over shoots en dat meegenomen in meerdere shoots met Karl."
~Boyd Vroom

"Als moeder van een jongensmodel dat door Karl ontdekt en gecoacht werd, kan ik dit project erg aanbevelen."
~Jessica Keller

"Karl is voor mij niet alleen een goede fotograaf, maar ook een veelwetende mentor in kunst en media."
~Gianey Heinze

"De eerste fotograaf waar ik ooit bij heb geshoot was Karl Hammer. Hij heeft me geleerd hoe een fotograaf zich behoort te gedragen en hoe belangrijk het is om respectvol met elkaar om te gaan in deze categorie modellenwerk."
~Andrey Zazornov

"Mijn tienerzoon Charley werkt erg graag samen met Karl en vindt hem heel fijn in omgang. Als fotograaf legt hij duidelijk uit wat hij wil en maakt daardoor hele mooie foto´s. Vind je een shot toch niet naar wens dan wordt die ter plekke verwijderd! Een zeer professionele fotograaf."
~Cindy Wensink


Wie, wat, waar.
Best Boy Models is een non-profit initiatief van de internationaal gepubliceerde auteur en kunstfotograaf Karl Hammer. Hij begon in de jaren 1980 als bussenschoonmaker bij de publieke omroep AVRO en werkte zich op tot succesvol regisseur. Daarnaast stond hij samen met Joop van den Ende en anderen aan de wieg van commerciële omroep in Nederland en België, presenteerde radio-programma's en deed ook zelf modellenwerk.

Als fotograaf merkte Karl dat er vaak een tekort was aan mannelijke modellen. Meestal wist hij dit wel op te lossen door simpelweg kandidaten op straat aan te spreken en zijn visitekaartje te geven met een uitnodiging. Maar dat vond hij toch vaak een beetje ongemakkelijk. Daarom bedacht hij samen met collega's Frank Baats en Laura van den Hengel - die tegen hetzelfde 'probleem' aan liepen - het plan om via social media en andere kanalen kandidaten te werven en ze te verwijzen naar een algemene website; deze dus. Frank is, behalve politie-agent ook een zeer verdienstelijk fotograaf. Laura is gelauwerd kunstschilder en fotograaf.

Nieuwe modellen die een succesvolle (test) shoot hebben gedaan, krijgen gratis advies over hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Tips over hoe te poseren, kleding, verzorging, maar ook over welke modellenbureaus voor hen geschikt zijn (en natuurlijk hoe ze geld kunnen verdienen).

De fotoshoots vinden altijd plaats in een professionele omgeving. De shoots zijn gratis voor onervaren model-kandidaten zodat ze zonder verplichtingen kunnen kijken of het iets voor hen is.


Karl op Instagram
Frank op Instagram
Laura op Instagram